Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Κάνει κρύο στην Στοκχόλμη...


Σαν άνθρωπος κι εγώ έχω ελαττώματα.

Είμαι πολύ ειλικρινής, ευαίσθητος, λέω τα πράγματα με τ' όνομα τους κ.ο.κ


Και μέσα σε όλα αυτά τα μικρά ελαττώματα, είναι και ένα που μ' έχει προβληματίσει πολύ...


Συχνά παραμιλάω στον ύπνο μου!!!

Κανονική κουβέντα όμως... όχι παραλήρημα λέξεων χωρίς συνοχή και νόημα! Όχι!


Ενώ κοιμάμαι μπορείς να κάνεις συζήτηση μαζί μου για πολιτική, τέχνες και στο τσακίρ κέφι και για τα πολιτιστικά δρώμενα. Και ενδεχομένως να ανοίξω τα μάτια μου (αναλόγως τη διάθεση και τι φοράς) και να περάσουμε μαζί όλο το πρωινό χωρίς να έχεις καταλάβει ότι στην πραγματικότητα κοιμάμαι!!!


Παλιότερα υπνοβατούσα και λίγο (ήμουν όμως αρκετά "μούχλας" και δεν έβγαινα απ' το σπίτι) και μπορούσα να το συνδυάσω και να ζω μια δεύτερη ζωή όταν κοιμάμαι. Πλέον όμως η υπνοβασία έχει σταματήσει και οι νυχτερινές έξοδοι έχουν περιοριστεί στην ...ξύπνια ζωή μου!


Αλλά το παραμιλητό έχει παραμείνει! Και όχι στα καλά του καθουμένου (δεν είμαι δα και τόοοοοοσο φρικιό!), όχι!!! Για να πιάσω συζήτηση μαζί σου πρέπει να μου απευθύνεις το λόγο. Ένα απλό "τι κάνεις;" αρκεί για να μιλάμε για ό,τι σε απασχολεί και -αν μπορώ- να σου δώσω και συμβουλές.

Πλήξη; Μονοτονία; Βαρεμάρα; Μπορείς επίσης και να μου τηλεφωνήσεις και να μιλάμε με τις ώρες
(χρέωση 1,00€ / 15 sec) σα να έχεις καλέσει τηλεπαρέα, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων, λέω και αστειάκια - αμέ!

Αρκεί να μην ξεπεράσεις κάποια συγκεκριμένη ώρα (ακόμα δεν έχει βρεθεί η εξίσωση χρόνου που υποσεινήδητα χρησιμοποιώ...) που αρχίζω και κουράζομαι (ανθρώπινη αδυναμία) και εκεί που μιλάμε για την ξαφνική πτώση του χρηματιστηρίου, μπορεί να αλλάζω ξαφνικά τη συζήτηση με την φράση κλειδί "κάνει κρύο στην Στοκχόλμη" ή να σου προτείνω να κάνεις πιο αργά πετάλι στο ποδήλατο γιατί πλησιάζουμε σε ανηφοριά!!!

Τότε είναι που καταλαβαίνεις ότι κοιμάμαι και πως όσα μου έχεις εκμυστηρευτεί όλη αυτή την ώρα, θα παραμείνουν πράγματι μυστικά ...αφού δεν έχω άλλη επιλογή!


Μόνο σε φαξ δεν απαντάω και e-mail. Κατά τ' άλλα είμαι κοινωνικότατος!!!

Α! Ναι...

Και μη μου δώσεις ραντεβού! Γιατί σίγουρα θα πω "ναι" και όταν κλείσουμε το τηλέφωνο θα συνεχίσω να κοιμάμαι και όσο και να το θέλω, δε θα εμφανιστώ ποτέ στο ραντεβού μας!(έχει συμβεί αρκετές φορές, δεν κάνω πλάκα!!!)


...


Και μολονότι αυτό μου το -ας μου επιτραπεί να το αποκαλέσω- ταλέντο θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο προτέρημα (π.χ. αν το "δουλέψω" λίγο θα μπορώ να πηγαίνω στο γραφείο και να κάνω το 8ωρο μου ενώ στην πραγματικότητα θα κοιμάμαι, ή να ζω 24/7 και να συλλέγω εμπειρίες ζωής που θα μπορούσαν να είναι πολύτιμες -αν της θυμόμουν κι' όλας...), μερικές φορές με φέρνει σε δύσκολη θέση και αυτό είναι και ένα άγχος μου!


Γιατί, ok, το να είσαι μέλος της οικογένειας μου ή καλό μου φιλαράκι και να σου εξομολογηθώ στο τηλέφωνο πως "μπορεί κι εγώ να είμαι εξώγαμο του Πασχάλη" όσο και να σε σοκάρει, μπορώ αργότερα να σ'το διαψεύσω και να το τεκμηριώσω και με επιχειρήματα και να φύγουν όλες οι αμφιβολίες σου επ' αυτού.

Τι γίνεται όμως όταν λες κάτι αντίστοιχο σε κάποιον που δε γνωρίζεις;


Και δεδομένου ότι σε λίγες μέρες παρουσιάζομαι και θα μοιράζομαι τον ίδιο θάλαμο με άλλους 30; 40; 50;;; αγνώστους, μια ανησυχία την έχω ότι μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και το θέμα συζήτησης στην τραπεζαρία να είναι οι πιο ξέφρενες φαντασιώσεις μου, τις οποίες θα έχω αναλυτικά περιγράψει στον θαλαμάρχη που απλά ήρθε να με ξυπνήσει να πάω στη σκοπιά και αντ' αυτού καταλήξαμε να παίζουμε θάρρος ή αλήθεια εν αγνοία μου!


Και δεν ξέρω αν πρέπει να αγχωθώ επειδή τα μυστικά μου θα γίνουν στιχάκια στις τουαλέτες του στρατού ή να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων: ότι δηλαδή μπορεί και να τελειώσει η θητεία μου και να έχω κάνει όλες τις σκοπιές υπνοβατώντας και σιγομουρμουρίζοντας αυτό:


(αφιερωμένο σε όσους έκαναν, κάνουν και θα κάνουν γερμανικό στη σκοπιά:)
Raffaella Carrà - A far l' amore ( scoppia scoppia)



ΥΓ-1.(Ξέρει κανείς πως εκπαιδεύεις κάποιον στον ύπνο του ώστε όταν παραμιλάει να λέει απλά: "Αλτ! Τις ει;" ??? Θα με εξυπηρετούσε...)

ΥΓ-2.(Heroes my ass... Πρόσφατα ανακάλυψα ότι πλέον μπορώ να απαντάω και σε μηνύματα μέσω κινητού ενώ κοιμάμαι...! Όχι, παίζουμε...)

ΥΓ-3.( Καλό μήνααααααααααααααααααααα σε όλους!)

ΥΓ-4.(Αφιερωμένο στον revqueerάκο... Ξέρει αυτός γιατί!)


29 σχόλια:

comingThrough είπε...

ayto me ta rantebou to exo pathei polles fores! apantao, kanonizo kai otan ksipnao anarotiemai ti oneiro eida!
Episis exei tyxei na do oneiro kai na nomizo oti egine sti pragmatikotita,arketes fores kai ayto!
Exo katourisei kato apo to grafeio mou (mikros) nomizontas oti eimai stin toualeta! To pio syxno fainomeno bebaia einai na brizo!
ante tha to po kai ayto... :P
mia fora koimomoun se mia fili mou, sikonomai ti koitao kai arxizo na ti brizo, na fonazo! i kaimeni kollise sto toixo tromokratimeni, ego eipa ti eipa kai meta ksaplosa ksana! e kai to proi otan irthan ta zoa tou dasous na me ksipnisoun kai na me ntusoun, giati ksipnisa eytyxismenos, tin eida na me koitaei, problimatismeni kai aypni!
ouf....ayta... :)

g for george είπε...

Θεέ μου!!!!!!!
Πρέπει να επανεξετάσω το περιεχόμενο των sms σου για να δω αν βρω τίποτα κουφό μέσα!! Διότι τότε δεν ήσουν εσύ αλλά "ο άλλος"!

Ξέρεις βέβαια ότι αν συνέβαινε να ήμασταν μαζί στον στρατό θα έσπαζα τρελλή πλάκα! Δεν τα χάνω αυτά με τίποτα!
Ευκαιρία εννοείται, να μάθω διάφορα!

Πω πω.. κοίτα τι παθαίνει ο άνθρωπος στα καλά του καθουμένου...!

jg είπε...

και γω υπνοβατουσα παλια! και το εχω κανει και στο λυκειο στην
5αήμερη (τραγικό).
θα εισαι πολυ δημοφιλής στο στρατό, το νιώθω.

revqueer είπε...

Εγώ που έχω πέσει θύμα της συμπεριφοράς που περιγράφει ο Αψού και έλαβα μήνυμα το οποίο (με λίγη φαντασία) έβγαζε νόημα, έμεινα άναυδος όταν κατόπιν εορτής έμαθα πως το είχε στείλει εν ώρα ύπνου και συνεπώς δε δεσμευόταν από το περιεχόμενο του (ή τουλάχιστον έτσι είπε).

Πάντως, θα ήθελα να εφιστήσω τη προσοχή σε όσους επικοινωνούν μαζί του με οποινδήποτε τρόπο. Να ζητάτε να σας αποδείξει πως μιλάτε μ' αυτόν κι όχι το 'κλώνο' του.

:-)

fallen angel είπε...

γαματο! εισαι ο ιδανικος συνομιλιτής. Οσο για το στρατό,καλο κουράγιο αν και θα περασεις τελεια! (μιλάω εκ πείρας)

Ρεμπεσκές είπε...

Χμμμ....

1)Υπαρχουν και χειροτερα
Μιχαλης "Παιδικος ΠΡΩΗΝ κολλητος...φερθηκε πουστικα δεν φταιω που εγινε πρωην φιλος...ουστ!"
Ενω κοιμαται μεσα στο δωματιο του και εγω ρεμβαζω με την αδερφη του στο μπαλκονι *Αυγουστος του 2005* αρχιζει να φωναζει
"Αφηστε το στρινγκ της κοπελας ρε....μη μη...την γιαγια πιαστε.Μη βαρατε ρε την γρια..."
Επισης ατακες του Μιχαλη ενω κοιμοταν ανα καιρους
"Ρε..βαλε ενα 10αρικο στην τηλεοραση να παιξει"

"Μ΄αγαπας?Μ΄αγαπας?Μ΄αγαπας?*--->Αναφερομενος στην Ευα *την πρωην*

"Δεν παω πουθενα...θελω να μεινω εδω.Φερτε μου το αχλιτζι μου"

Τι εστ αχλιτζι?την ιδια απορια εχω..

Και για να σου πω και τα καλα νεα.
Με το που πηγε στρατο ως ΕΠ.ΟΠ κοπηκαν αυτα.Μαλλον οσοι παραμιλανε το κανουν μονο στον χωρο τους *αβιαστα που λεμε χεχε* και στο στρατοπεδο οχι.Ειναι μαλλον σιγουρο αυτο.Μην αγχωνεσαι.Εξαλου θα εισαι τοσο πτωμα που θα βαριεσαι να ανοιξεις και το στομα ενω κοιμασαι *Και μην ακουσω προστυχα εδω...θα σας παρει ο διαουλους.*

2)Και δεν ξέρω αν πρέπει να αγχωθώ επειδή τα μυστικά μου θα γίνουν στιχάκια στις τουαλέτες του στρατού ------>Να ευχεσαι να μην καταληξει κανα νουμερο κινητου σου....και κανενος μπλογκερ..εκτος και αν στο ζητησουν για να εχουν πελατεια οποτε εκει παμε πασο!

3)Comingthrugh εμενα μου ειχαν κατουρησει τον διαδρομο στο καρναβαλι του 2002.Ναι....υπνοβατης ο εν λογω...τουλαχιστον παλι δεν μας γαμησε κανα τοιχο να τον σωβατεψει.

4)Τωρα πρεπει και εγω να πω τι κανω στον υπνο μου???Α οχι...ντρεπομαι...

Dante είπε...

Καλά, και τόσο καιρό δεν έχεις δοκιμάσει μαθήματα σε υπνοπαιδεία; Θα είχες μάθει ίσα με 5 επιστήμες στο χαλαρό.

Λύσεις - προτάσεις για να μην παραμιλάς όταν βάλεις τα χακί:
Του ύπνου να προηγείται:
1. Έντονη σωματική άσκηση.
2. Τοποθέτηση μήλου στο στόμα. (σαν γουρουνόπουλο για φούρνο)
3. Κατάποση βάλιουμ.
4. Επανάληψη την φράσης: "Είμαι ο Τσακ Νόρις, είμαι ο Τσακ Νόρις..."
5. Τοποθέτηση χρησιμοποιημένης κάλτσας κάτω απ το μαξιλάρι.
6. Σκέψη των Πάγκαλου-Βενιζέλου, γυμνών, σε παραλία στο Μάουι.

Μπορείς επίσης να πας να βάλεις σιδεράκια και να τα δένεις μεταξύ τους...

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό... το pin της κάρτα σου το λες??? όλα τα άλλα είναι ασήμαντα!! χιχιχιχι Καλησπέρααααα

If...ιγένεια είπε...

χαχαχαχ έλα ρε κι εγώ παραμιλάω! Πρόσεχε γιατί καρφωνόμαστε!;D

Hfaistiwnas είπε...

dante, μαμάτη η ταλευταία πρόταση!! μαμάτη λέω!
Δεν έχω ακούσει ξανά ότι κάποιος μπορεί να παραμιλάει τόσο. Θα είχα όμως ένα φόβο όσον αφορά το στρατό. Αλλά και να πεις τίποτα "περίεργο σε καμιά "εκ βαθέων εξομολόγηση", κάνε τον κινέζο. Ποιός εγωωωωώ;;; Βρε παιδιά, θα φταίει το Μπροκμπάκ μαουντεν που είδα πριν μπω. Λίγο ο πρώορος θάνατος του πρωταγωνιστή, λίγο το άγχος του στρατού, θα μου κόλλησε. Αλλά και μηνύματα; Μήπως να αφήνεις και τον υπολογιστή ανοιχτό, να στέλνεις και τα μεϊλ, όχι τίποτα άλλο, για να μην αγχώνεσαι πότε θα τα απαντήσεις; Δοκίμασέ το! Πρότείνω πριν κοιμηθείς να λες Αλτ τις ει φωναχτά και να βάλεις μαγνητόφωνο όταν ξαπλώσεις για να το τσεκάρεις κιόλας όταν ξυπνήσεις. Αυτά! Πολλά είπα ε;

nikisot είπε...

axou to!!!
KOURAGIO
kai na 3ereis oti 8a xrhsimopoiw to kanei kryo sth stokxolmh
esy kai o rev na 3erete oti einai mia gata ekei e3w pou klebei atakes

Ναυτίλος είπε...

Σπάνιο, αλλά όχι τρελό. Έχω έναν φίλο ο οποίος είναι στην ίδια φάση μ’ εσένα, αλλά σε λιγότερη συχνότητα. Μιλάει μεν στον ύπνο του, απαντάει και μετά κοιμάται. Απαντάει και σε κινητά! Μόνο που το πρωί δεν θυμάται τίποτα. Α! Και μερικές φορές τραγουδάει! Ναι-ναι... Μπορεί ν’ ακούγεται αστείο, αλλά σας προ(σ)καλώ να κοιμηθείτε μαζί του! Εγώ πάντως, χωρίς ωτοασπίδες βαρέου τύπου, δεν μπορώ!

Τώρα, όσο το θέμα του στρατού. Το πολύ-πολύ να μάθουν ότι είσαι ντιγκινταγκας... Ε και; Υπάρχει η λύση, πριν από τον ύπνο να δένεις ένα μαντίλι στο ανοιχτό σου στόμα (όπως κάνουν στις ταινίες με τους ομήρους). Έτσι αντί για ολοκληρωμένες προτάσεις, θα βγάζεις απλά μουγκανητά.

veloz είπε...

de stamatas na mas ekpliseis me ta talenta sou!
:)
kales proetoimasies!

mahler76 είπε...

Λοιπόν μικρέ μου φίλε
Όταν πάς στο στρατό, θα καταλάβεις πως κανείς δεν θα δίνει σημασία στο τι λές τα βράδια γιατί απλά όλοι θα κοιμούνται ξεροί, ακόμα και οι θαλαμοφύλακες.
Οπότε χαλαρά. Και μην αγχώνεσαι ρε για τίποτα στο λέω ειλικρινά. Εκτός από χαμένος χρόνος, ο στρατός δεν είναι τίποτα άλλο. Εγώ και γαμάτους φίλους έκανα (και τους έχω ακόμη), και το χαβαλέ μου έκανα.
ΟΛΑ ΚΑΛΑΑΑΑΑ άκου τον τον παππού τον βάτραχο.

APSOY είπε...

comingthrough
:))))
Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω βρίσει κανένα, παρά μόνο έναν καθηγητή μου (στ' όνειρο μου) και απλά με άκουσε όλη η γειτονιά...
Κορυφαίο αυτό με τη φίλη σου! :D

g 4 georgako
χεχεχε. Εσύ με έχεις ακούσει να παραλληρώ και να λέω τόσες βλακείες που νομίζω ότι θα με εκτιμούσες περισσότερο να σου μιλάω σοβαρά ενώ κοιμάμαι! :Ρ
(καλά ρε, δε ντρέπεσαι να γελάς με τον πόνο μου? :Ρ)

p.o.v. of a g
Λες; Θα το θυμάμαι όμως την επομένη?
;)

revqueerako
Ε όχι και δεν έβγαζε νόημα!!!
Ήταν σαφέστατο, χωρίς ορθογραφικά και συνταντικά άρτιο! Κι ας ήταν απλά μια λέξη :Ρ

fallen angel
Σε ευχαριστώωωωωωωωωωω!!!
Και για την ευχή και για τη διαπίστωση! χεχε

jojee-kun gosha ???
1)Νομίζω ότι με τον Μιχάλη θα μπορούσα να κάνω φοβερές συζητήσεις!!! Μη σου πω ότι θα μπορούσα να μάθω και τι εστί αχλίτζι!?!

2)Η αλήθεια είναι ότι σε νάρκωση μετά απο χειρουργείο με ρώτησε ο ιατρός και του έδωσα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους δικούς μου... κι ας κοιμόμουν!!! Τώρα με άγχωσες περισσότερο! :Ρ

4)Εννοείται θα πεις! :Ρ

υγ(λες να κοιμάμαι φυσιολογικά; Πως να'ναι άραγε...) :)

APSOY είπε...

dante
Χαχαχαχααχχαχα! Είσαι αφασία!!! :D
Για κάποιο λόγο θα προτιμήσω τη λύση Νο2 και Νο4!!! :Ρ

laxanaki
Το βασικό... να έχω χρήματα στην κάρτα μου! :Ρ
(πλάκα-πλάκα το pin ούτε ξύπνιος δεν το θυμάμαι ΠΟΤΕ!!!) :D

if...igeneia
Αν καρφωνόμαστε λέει...
Άγχος σου λέω, άγχος! :D

hfaisteiwna
Είμαι σίγουρος ότι θα με έχει στιγματίσει τόσο ο θάνατος του Λέτζερ που θα βλέπω τον ίδιο "εφιάλτη" κάθε βράδυ! Λες να το πιστέψουν? :Ρ
Αν φωνάζω Αλτ Τις ει κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, εκτός από κράξιμο, θα τρώω και φάπες! :Ρ
χεχεχε

moody
:DDDDDD
χεχεχε
φιλάκια!

Ναυτίλε μου
Αχ να μπορούσα κι εγώ να τραγουδάω!!! Μια χαρά! Θα μου έκανε δευτέρα και ο φίλος σου... σούπερ! :Ρ
ΥΓ(λίγο κίνκυ αυτό με το δέσιμο :Ρ)
χεχεχε

Velozaki
Και τι ταλέντα, ε?!?
Χρήσιμα!!! :Ρ
ευχαριστώ μικρή μου! :)

Mahler76
Παππού βάτραχε μου δίνεις κουράγιο και σε ευχαριστώ! :)
Καλό βράδυ! :)

APSOY είπε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Μα κανείς να μη σχολιάσει το τραγούδι μου???
Κανείς?
...

mahler76 είπε...

Ego den boro na po tipota gia to tragoudi, eho agrio themataki me tin parti tou....

Iliaxtida είπε...

χαχαχαχαχαχαχααααα!!!!!!!!τελειο.Αν οντως τα κανεις ολα ατα,ε,τι να πω!Εισαι παιδι θαυμα._

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

popo ti mu thimises tora....
kati kseftiles

i love this song

Aντώνης είπε...

Κι εγώ τους τελευταίους 9 μήνες με Hairspray και Abba την έβγαζα στη σκοπιά για αντίσταση σε όλο αυτό που ζούσα. Κουράγιο και κανένα τσιροτάκι στο στόμα για το παραμιλητό, εγώ και ξύπνιος που ήμουνα δε μίλαγα σε άνθρωπο

Argy είπε...

mporeis na meineis ksypnios gia 11mines kai na koimase stis adeies sou......etsi 8a exeis to kefali sou isixo!!! EE??????

g for george είπε...

Μη φοβάσαι Apsoy μου, θα κάνουμε chatting στην σκοπιά!

φάβα είπε...

axaxaxaxaxaxa, ρε συ δεν υπαρχεις λεμε!!! αχαχαχαχα :)

APSOY είπε...

Mahler
Άγριο θεματάκι? Και πιστεύεις ότι αυτή η απάντηση με καλύπτει? :Ρ
(θέλω λεπτομέρειες!):)

iliaxtida
Κι όμως είμαι παιδί θαύμα!!!!
(και λίγοι το εκτιμούν! :Ρ)
φιλάκια! :)

sailormoon
Τι? τι? τι?
Μα στο καλύτερο το κόβετε... ;)

aντώνη
Θα περάσει, που θα πάει! ;)
(έτσι, ε? πρέπει επειγόντως να τα βρω με τον εαυτό μου τότε να μονολογώ τουλάχιστον - γιατί μέχρι τώρα απλά διαφωνούμε! ;)).

Argy
Μπαααα... προτιμώ να κοιμάμαι 11 μήνες και ας λένε ό,τι θέλουν! :Ρ

g4georgako
Και στα γερμανικά?
;)

Φάβααααααα
:)
Καλημέραααααααα!

mahler76 είπε...

Hahaha, λεπτομέρειες από κοντά για μένα και το τραγουδάκι. Καλό βράδυ φίλε μου.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Μμμμ, ενδιαφέρον, πότε θα κοιμηθούμε παρέα?

Nasos είπε...

LOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!
Ήξερα ότι σε κάποιους αρέσει να μιλάνε στο κρεβάτι αλλά δεν το φανταζόμουν έτσι ακριβώς.χαχα

comingThrough είπε...

xa, exo brethei ksana edo:P