Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Το Πείραμα!!!


Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο τμήμα της Ψυχολογίας, με υπεύθυνο τον καθηγητή Bruce Lahnigan, έγινε ένα πείραμα για να εξετασθεί το πως αντιδρά κάποιος υπό πίεση και πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία του στους υπόλοιπους τομείς.


Για την πραγμάτωση του πειράματος αυτού, επελέγη τυχαία ένα θύμα/πειραματόζωο που θα συνέχιζε να ζει την καθημερινότητα του, και θα καταγράφονταν οι αντιδράσεις του υπό πίεση - στοιχεία τα οποία εν συνεχεία θα αναπτύσσονταν στο διδακτορικό του καθηγητή Bruce.


Κατά τη διάρκεια του Πειράματος, ανατέθηκε στο αφεντικό , ένα συνάδελφο, τη μητέρα, την αδερφή και 2 φίλους του θύματος να παίξουν με τα νεύρα του και να το κάνουν να υπερβεί τα όρια του, ώστε να δημιουργηθούν ακραίες καταστάσεις άγχους και πίεσης.


Το Πείραμα ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 7 ημέρες, αλλά λόγω ανωτέρας βίας, περατώθηκε στις 5 ημέρες και τα αποτελέσματα εν συντομία αναγράφονται στην παρούσα έκθεση αναφοράς.


Για λόγους συντομίας το ανυποψίαστο και ανυπεράσπιστο πειραματόζωο/θύμα στην έκθεση θα αναγράφεται ως "Apsoy".


Ημέρα 1η.

Το Apsoy δέχτηκε ψυχολογική πίεση από το συνεργάτη "αδερφή".

Αντίδραση που καταγράφηκε:
Εκνευρίστηκε, αλλά δεν πτοήθηκε. Λίγη ώρα μετά είχε μπει για μπάνιο και τραγουδούσε ένα ισπανικό τραγούδι, αλλά με αυτοσχέδιους στίχους.

Ένδειξη δημιουργικότητας που συνεπάγεται διαύγεια και καλή διάθεση.


Ημέρα 2η:

Το Apsoy δέχτηκε ψυχολογική πίεση από τους συνεργάτες "μητέρα" και "φίλος Νο2".

Αντίδραση που καταγράφηκε:
Εκνευρίστηκε και η αγανάκτηση του κράτησε αρκετή ώρα. Συγκεκριμένα μέχρι να αποκοιμηθεί το βράδυ. Μάλιστα, κάποια στιγμή μονολόγησε "Θα θαθ δείκθω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!!!", γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχει σαν πρότυπο του τον Χλαπάτσα a.k.a έχει απογοητευτεί.


Ημέρα 3η:

Το Apsoy δέχτηκε ψυχολογική πίεση από τους συνεργάτες "φίλο Νο1", "αδερφή", "αφεντικό" ενώ διατηρήθηκε η ψυχολογική πίεση από "μητέρα".

Αντίδραση που καταγράφηκε:
Το Apsoy φάνηκε περισσότερο καταβεβλημένο παρά εκνευρισμένο από την ψυχολογική πίεση και συγκεκριμένα μολονότι έχει χαρακτηρισθεί ως πολυλογάς από τους φίλους του, δεν μιλούσε ιδιαίτερα εκείνο το βράδυ, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως α) είχε αρχίσει να καταρρακώνεται και πως β) είναι πιο συμπαθής όταν δε μιλάει / επειδή ακριβώς δε μιλάει.


Ημέρα 4η:

Το Apsoy δέχτηκε ψυχολογική πίεση από το "Φίλο Νο1", το "Φίλο Νο2", τη "μητέρα", το "αφεντικό", "το συνεργάτη" και σε γκεστ ρόλο "τον πατέρα"!

Αντίδραση που καταγράφηκε:
Το Apsoy μπήκε τρέχοντας στο σπίτι και έτρεξε προς το δωμάτιο του, όπου ξάπλωσε μπρούμυτα και άρχισε να κλαίει με λυγμούς ακούγοντας το "All by myself dont wanna live".
Λίγη ώρα μετά και με δάκρυα ακόμα στα μάτια, στάθηκε μπροστά από την παπουτσοθήκη και δοκιμάζοντας τα παπούτσια όλων των μελών της οικογενείας χτύπαγε τις φτέρνες του 3 φορές και ψέλλιζε "take me home".
Όταν είδε ότι δεν πιάνει, γδύθηκε και με μπέρτα του το τραπεζομάντιλο, άρχισε να κάνει κύκλους γύρω απ την τραπεζαρία, μέχρι που κουτούλησε στη τζαμαρία και σωριάστηκε στο πάτωμα. Έμεινε στο πάτωμα αρκετές ώρες και μόνο κάποια στιγμή αργά το βράδυ, βγήκε στο μπαλκόνι και τραγουδούσε το "Θα κεντήσω, πάνω στου αλόγου σου τη σέλα" μέχρι νωρίς το ξημέρωμα.

Γεγονότα που μας κάνουν να συμπεράνουμε πως ευτυχώς που δεν έχει σχέση, γιατί θα είχε πιεστεί και από το έτερον του ήμισυ!


Ημέρα 5η
:

Το Apsoy με κατακόκκινα μάτια από την αϋπνία πήγε στη δουλειά.

Προσπάθησε να δεχτεί πίεση από το "αφεντικό", το "συνάδελφο", τους "φίλους Νο1 και Νο2", ...όλους! Αλλά δεν τα καταφέρανε!

Το Apsoy όλες τις ώρες στέκονταν με τμήμα της γλώσσας του έξω απ το στόμα και κοιτούσε σαν αποβλακωμένο τον τοίχο.
Αντίδραση που καταγράφηκε:
Μόνο κάποια στιγμή σηκώθηκε όταν έπαιξε το αγαπημένο του (γι αυτή την περίοδο τουλάχιστον) τραγούδι και έκανε χορευτικό με τους λοιπούς συναδέλφους.

Είναι και το μόνο στοιχείο που κατέγραψε η κάμερα
:



Στο ρόλο των Dj είναι τα αφεντικά μου.

Στο ρόλο του τύπου που χορεύει Μπρέικ Ντανς είναι ο κ.Λάμδα ο οποίος όπως και στη ζωή μου έτσι και στο βίντεο έχει μικρό ρόλο, αλλά καθοριστικό!
Στο ρόλο της κοπελιάς που χορεύει τσιφτετέλι στις τελευταίες σκηνές είναι η συνάδελφος που ακούει όλη μέρα σκυλάδικα και εξαιτίας της έχω μάθει τους στίχους από το "Σε βγάζω άκυρο" της Κελεκίδου.


Συμπέρασμα:

Μετά από μια τραγική εβδομάδα και ένα μισοτελειωμένο πείραμα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φύγεις τριήμερο για τα Χριστούγεννα!!!

ΥΓ(Το τραγούδι είναι τέεεεεεελειο! Και γίνεται ακόμα πιο τέλειο όταν προσπαθείς να το τραγουδήσεις και παραφωνίζεις!!! Δοκιμασμένο!!!)


27 σχόλια:

Legally Blonde είπε...

Α! πειραμα ητανε????


Τα καταφερανε!


Εγω τις τελευταιες μερες εχω αποφασισει να μην ξαναβγω απο το δωματιο μου μπορει και για την υπολοιπη χρονια...


(Δεν ειναι σαδιστικο που ανακουφιστηκα μολις διαβασα πως περναει και αλλος τα ιδια...ειναι?)

Φιλι συμπαραστασης


Υ.Γ. ουφουφουφουφουφουφουφ

Equilibrium είπε...

Αχ.. εγώ πάλι πρώτη χρονιά φέτος που δεν έχω downiάσει λόγω εορτών, ίσως επειδή περνούσα φασάαρα όλο το προηγούμενο εξάμηνο που ακολούθησε τον χωρισμό μου και τη καταφυγή μου σε εργασιοθεραπεία. Ίσως που μεθαύριο παίρνω άδεια κι έρχομαι Αθήνα να ξεσαλώσω.. Ίσως που αποφάσισα ότι με το ειρήνι ημίν περνάς κι ο ίδιος καλύτερα... σου εύχομαι ηρεμες και ξέγνοιαστες εορτές και περιμένω τις φωτο σου! εεε και δώσε και κανα msn να μιλάμε...!
φλκ

Dante είπε...

Εγώ λέω να τους ρίξουμε, όλοι μαζί, ένα χεράκι ξύλο τους συνεργάτες, για να μάθουν που πειράζουνε το καημένο το Apsoy... Να προσφέρω e-αγκαλίτσα...;

ΥΓ1: Τι γλυκό το τραγουδάκι.. :P
ΥΓ2: (επι equilibrium) Όχι συνενοήσεις για μουσουνου εδώ παρακαλώ, dante ζηλεύει, θέλει κι αυτός... :(

One Big DJ είπε...

YAAAYYYYXXX!!!

indianaki είπε...

εγώ πάλι αναγκαστικά έχω μια καθημερινή χαζοχαρούμενη όψη παρόλο που βαθιά μέσα μου θέλω να τους δείρω όλους πελάτες και συνεργάτες.Μη με πάρετε για βίαιο άτομο απλά αυτές τις μέρες δουλεύω δωδεκάωρα και φυσικά τα νεύρα μου τείνουν να γίνουν τσατάλια!(τι είναι τα ''τσατάλια''? φιλιά!!

revqueer είπε...

Ποιός σε βασανίζει τα του κόψω το κώλο;

Ναυτίλος είπε...

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα· αν και με αμφιβόλου ποιότητας υποκείμενο στο οποίο πραγματώθηκε το πείραμα. Θα ήθελα να εκφράσω κάποιες επιστημονικές ερωτήσεις ως συνάδελφος ακαδημαϊκός του «Πεζοδρομίου Πανεπιστημίου Ελλάδος».

1) Το υποκείμενο, όταν φόρεσε το τραπεζομάντιλο για μπέρτα κι έκανε κύκλους γύρο-γύρο από το τραπέζι, φορούσε εσώρουχο; Αν ναι, τι είδους εσώρουχο (σλίπ, μποξέρ, σκελέα κλπ), και τι χρώματος-μοτίβου; Σκεφτικέ την εναλλακτική λύση του Speedo, που είναι πιο συνυφασμένη με την ενδυμασία υπερήρωα;

2) Ποια θα ήταν η αντίδραση του υποκειμένου υπό την πιθανή πίεση αναγνωστών στο blog το οποίο τηρεί παράνομα χωρίς να είναι δηλωμένο στην επιτροπή «Αδείας Και Λογοκρισίας Δημοσιευμένων Κειμένων Αμφιβόλου Ποιότητος Στο Διαδίκτυο Και Τον Τύπο»;

3) Ποια εικάζετε, θα ήταν η αντίδραση του υποκειμένου, εάν υπόκειται σε πίεση από τον (randomly selected) ερωτικό του σύντροφο, για ερωτική συνεύρεση με Ινδικό ελέφαντα για παρτούζα σε περιβάλλον οικογενειακής συνεστίασης, παρούσης και μικρών, ανήλικων παιδιών;

4) Τέλος, ποία η γνώμη του ερευνητικού συμβουλίου σχετικά με την ψυχοσύνθεση του παρόντος υποκειμένου; Έχει σώας τα φρένας και δύναται να κυκλοφορεί ελεύθερος στην κοινωνία, σε συνθήκες μάλιστα εορταστικές; Ποία η γνώμη του Πρωθυπουργού;

Αυτές ήτο οι ερωτήσεις μου.

Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήρια στον υπεύθυνο εκπόνησης αυτού του ερευνητικού προγράμματος και τις (τυχαίας!) επιλογής του υποκειμένου.


Με τα τιμής,
Dr. Αρχιδοξίνης.

Unknown είπε...

gkkkrrrrrr ήθελα να αφήσω μεγαλειώδες σχόλιο ένεκα του comeback αλλά ο τοξίνης από πάνω έκλεψε την παράσταση. πάντως δε σε βρίσκω ψύχραιμο, εγώ σε συνθήκες πίεσης όπως κάθε άντρας άλλωστε, βάζω το immalculate collection στο σιντι, και κάνω αερόμπικς στο μπαλκόνι, συνήθως χωρίς εσώρουχο γιατί το σώμα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη φύση της Αθήνας. Απολαμβάνω ιδιαιτέρως τα επιδοκιμαστικά επιφωνήματα των γειτόνων. Εκεί λίγο πριν το open your heart και τον πλευρίτη ξεσπάω σε λυγμούς μπαίνω στο δωμάτιο και για το δεύτερο στάδιο της τελετουργίας σε μια λιτή τελετή, βάζω δυναμιτάκια μέσα στο cdr για να διώξω την κακή ενέργεια. Μόλις το πισι ανατιναχτεί διώχνοντας το αρνητικό τσι ο σκοπός μου έχει επιτευχθεί. Χρυσό το έχω κάνει το πλαίσιο αλλά η ψυχική μου ηρεμία είναι αδιαπραγμάτευτη!

veloz είπε...

xaxaxaxaxa!
em, tetoios ksexwristos anthrwpos, pwsna min theloume na ton meletisoume?
kala ta piges pantws.. ypomoni!

elpizw se epomeni fasi na meletisoun tin antidrasi sou se yperbolikes doseis kalosynis kai eytyxias!!

filia :*

ArTeMiS είπε...

Υπομονή μία μέρα ακόμη.. Θα φύγεις το τριημεράκι σου κ θα χαλαρώσεις μπέιμπι

Φιλάκια και φρόντισε να περάσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!! ;-)

Elerran είπε...

Τα δικά μου πειράματα έχουν δείξει ότι το κατάλληλο φάρμακο για την πίεση είναι το αλκοόλ.
(Disclaimer: κατά καιρούς με έχουν αποκαλέσει αλκοολικό)
Κι εγώ τώρα μετράω τα δευτερόλεπτα για να φύγω από το γραφείο με άδεια. Του χρόνου πάλι!
Άντε, καλά να περάσουμε...

Είδωλο είπε...

Καλε μηπως να δοκιμαζες το ιδιο με καποιο απο την καλομοιρα?
Νομιζω οτι θα σου αλλαζε η διαθεση αμεσα

BLUEPRINTS είπε...

καλά σου Χριστούγεννα αψούλη, χωρίς κανενός είδους πειραματισμό εις βάρος σου από κανέναν

Wrong Guy είπε...

γαμάτη ιδέα για ποστ αυτό με το πείραμα!

τι λες να δοκιμάσεις και εκείνο το άλλο που πας όλους τους κλείνεις σε ένα δωμάτιο,αυτοί σφάζονται και εσύ φεύγεις;

Impressed Guy είπε...

really nice post + really nice song!

Για κάποιον ακατανόητο λόγο δεν είχα επισκεφτεί άλλη φορά το blog σου.

I Like It!

Είσαι ήδη στο blogroll μου :)

Axis Mundi είπε...

προσπάθησα να γράψω κάτι για να σε κάνω να προσθέσεις "το apsoy δέχεται πίεση από τον κοσμικό άξονα" αλλά δεν βρήκα κάτι ακόμα!
πολύ ωραίο ποστ και φυσικά είναι κάτι που περνάμε όλοι μας ανά καιρούς, δλδ τις απανωτές πιέσεις/στραβές. Όπως είπα όμως, "περνάμε" άρα έρχονται και φεύγουν!
Το τραγούδι φυσικά τέλειο!

orestis είπε...

Λοιπόν τελείωσε....

έκλεισα σουίτα...

άστους να σου σπάνε τα νεύρα, εσύ θα λείπεις...

ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου....

g for george είπε...

Α να χαθούνε!

Ευτυχώς που το Apsoy έχει γερά νεύρα!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Κράτα γερά!!!!!!!!!!

If...ιγένεια είπε...

Να περάσεις υπέροχα και να ξεχάσεις όλα τα πειράματα που έχεις υποστεί! Χρόνια πολλά αψουδάκο! ;D

xipasmenos είπε...

Ωραίο τραγούδι, φοβερο απο τις καλύτερες διασκευες ever...Ηθελα και γω να το ανεβάσω, σχολιάζοντας παραλληλα το τυπο με το ροζ πουκαμισάκι....

Κώστας είπε...

Καλά χριστούγεννα και καλό κουράγιο!

APSOY είπε...

Ξανθούλα μου
Ευτυχώς η χρονιά τελειώνει ξανθούλα μου και θα φανερωθείς και πάλι ;)
Είναι λίγο σαδιστικό που ανακουφίστηκες, αλλά χαλάλι σου! :)
Χρόνια Πολλά μικρή και ελπίζω να τελειώσει το πειραματικό 2007 και να ξεκινήσει ένα γαμάτο (ο τόνος στην παραλήγουσα) 2008! :)))
φιλάκια

Equilibrium
Πάει η φασάρα! Τέλος! Ξεκινάει άλλη! Με το καλό...:)
Χρόνια Πολλά equilibrium μας! Με το καλό να μας έρθεις και να περάσεις σούπερ!:)

Dantako
Ντου από παντού για τους συνεργάτες! ;)
Δεν είναι σούπερ το τραγουδάκι? Μήπως έπρεπε να το βάλω μέσω box.net για να μπορείς να το κατεβάσεις? χμ-χμ-χμ... Αν το θες, στείλε μέιλ ;)
φιλιά

BigDjako
ΥΑΥΧ? τι θα πει ΥΑΥΧ?
Γιατί έτσι βρε???
Για το τραγούδι?
Για το πείραμα?
Για μένα? ΓΙΑ ΜΕΝΑ? Αααααααα!!!Δεν έπρεπεεεεεε! :Ρ

Indianaki
Ωχ! Υπομονή ινδιανάκι! Ελπίζω να καταφέρεις να ξεκουραστείς και να το γλεντήσεις όσο μπορείς. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αν ρίξεις και καμία αδέσποτη στους εκνευριστικούς πελάτες...χοχοχο:Ρ

RevQueerako
Κόφτους τον κώλο άντρα μου!!!
Δείρ΄τους για πάρτη μου!
(μισό να φέρω ποπ κορν να βλέπω!)
:D

APSOY είπε...

Ναυτίλε μου
Αγαπητέ συνάδελφε Αρχιδοξίνη, έστω και αργοπορημένα (θα έγραφα "καθυστερημένα" αλλά μπορεί να με παρεξηγούσατε...), καλούμαι να σας λύσω τις απορίες:
1)Το υποκείμενο, λόγω ανωτέρας βίας δε φορούσε εσώρουχο αν και θα επιθυμούσε πολύ να φορέσει ένα κίτρινο με κόκκινες ρίγες speedo (συνυφασμένο με ενδυμασία και μοτίβο σούπερ ήρωα).
2)Μιλώντας πάντα με επιφύλαξη -αφού δεν έχει γίνει αντίστοιχο πείραμα-, ενδεχομένως το υποκείμενο να μαγνητοσκοπούσε τον εαυτό του να τρέχει γυμνό με μπέρτα γύρω απ την τραπεζαρία ώστε να μπορεί να το φορτώσει στο παράνομο μπλογκ που ξεδιάντροπα διατηρεί.
3)Μιλώντας χωρίς επιφύλαξη αφού έχει δοκιμαστεί επανηλειμμένως στο παρελθόν η συγκεκριμένη δοκιμασία το 2001, 2003, 2004(δύο φορές λόγω ολυμπιάδας) και 2006, το υποκείμενο θα δεχόταν με μεγάλη χαρά και θα μάλιστα θα αναλάμβανε και την οικονομική επιβάρυνση για τα προφυλακτικά.
4)Όλοι αγαπούν το υποκείμενο. Τουλάχιστον αυτό φροντίζουμε να του λέμε καθημερινά ενώσο του χαϊδεύουμε το κεφάλι με τρυφερότητα και του δίνουμε και γλυφιτζούρι προκειμένου να σωπαίνει και να μην κλαίει.
Με εκτίμηση, Bruce Lahnigan.

Ethanako
Αυτό είναι!!!
Σε υπερ-ευχαριστώ Ethan μου!!! Δεν έχεις ιδέα πόσο με βοηθάς.
Τρέχω τώρα να βγω γυμνός στο μπαλκόνι και να διώξω τα αρνητικά τσι μου! Ελπίζω μόνο να είναι όλοι οι γείτονες στο μπαλκόνι ώστε όταν πλαντάξω στο κλάμα να μπορέσω να ουρλιάξω προς το μέρος τους "whats your problem, all you want is more, more, more".
Μόνο που... λόγω οικονομικής δυσχέρειας (καταλαβαίνεις, γιορτές, δώρα...) θα ήθελα να ρωτήσω: Πιάνει και με τραζνιστοράκι ή χρειάζεται απαραιτήτως CDr?
Ευχαριστώ πολύυυυυυυυυυυυυυυυ! :D

APSOY είπε...

Velozaki
Αχ μακάρι Βελοθάκι μου και σε ευχαριστώ πολύ! :)))
Ελπίζω μόνο να μη χρειάζονται νυστέρι γι αυτό! :)))
Φιλάκια γλυκιά μου! :)))

Mata
Φρόντισα, φρόντισα ;)
Σειρά σου τώρα! :)

Elerran
Το δοκίμασα, αλλά με έπιασε συχνοουρία και με κλειδώνανε στην τουαλέτα να μελετήσουν τις αντιδράσεις μου στην κλειστοφοβία! :Ρ
Καλά να περάσεις αλκοολικέ φίλε!
Του χρόνου πάλι δουλειά! :)

Exourane
Με παίζεις; Ναι, με παίζεις;
ή το εννοείς?


Blueprints
Σε ευχαριστώ πολύ μπλουπριντς μου!:)
Ανταποδίδω και σου εύχομαι να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους! Πολλές, πολλές ευχές! :)

Mr.Wrong
Ήθελα να το δοκιμάσω τίτσερ μου, αλλά μου είπαν ότι όσοι το έκαναν κακό ριζικό τους βρήκε και έπρεπε να το στείλω σε μέιλ σε 50 άτομα σε 10 λεπτά για να πραγματοποιηθεί η ευχύη μου :Ρ
Φιλιά τιτσεράκο!!! :)
Καλά Χριστούγεννα να έχεις! :)

ImpressedGuy
Να σαι καλά Impressedguy! :)
Σε ευχαριστώ πολύ και καλώς σε βρήκα!Χρόνια Πολλά!

APSOY είπε...

S
Γειά χαρά σου s μου!
Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι που δε βρήκες και ευχή μου για τα φετινά Χριστούγεννα είναι να μη βρεις :Ρ
Ελπίζω το 2008 να υπάρχουν όσο λιγότερες στραβές και να διαρκέσουν ελάχιστα :)
Χρόνια Πολλά!

Orestako mou
Έτσιιιιιιιιιιιιιιι! ΤΟ καλύτερο ταξίδι είναι αυτό μεγάλο μου ταλεντάκι! :)
φιλιάκια πολλά!

G4Georgako
Που? Που τα έχει? Που???

Στο apsoy ξύπνησε η επιθυμία να τραγουδήσει Petrelli (χτύπα κι άλλο) :D
Φιλιά τζόρτζι μου!!!

Pavlo mou
Ευχαριστώωωωωωωωω!
Χρόνια Πολλά pavlako! :)

If..igeneiaki
Επίσης ιφιγένειακο! Και Χρόνια πολλά και σε σένα!!! :)

Xipako
Το τυπάκι με το ροζ πουκαμισάκι είναι αξιολάτρευτο και μου είπε ένα βράδυ πως με αγαπάει!
:)
Χρόνια Πολλά χιπάκο!

Κωστή
Καλά Χριστούγεννα και σε σένα Κωστή μου!
Ευχαριστώ πολύ! :)

Dante είπε...

Μα τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν το έχω κατεβάσει ως έχει; ;-)
(dante has many tricks up his sleeves)
Φιλάκια Αψουδάκο.